MAGYARORSZÁGI RAJI BUDO ISKOLA - RYU AIKIDO JODO IAIDO Tenjinchi Dojo - Budapest

JAFF RAJI

MITORI GEIKO

vagyis az "intenzív, teljes lényünkkel történő megfigyelés"

"Ez a könyv a HANATSU és Jaff Raji közös munkájának gyümölcseként a szemünket csábítja utazásra. A képekhez Jaff-től származó, a Kan Geiko során elhangzott idézetek társulnak."

Az album A4-es méretű és 128 oldal színes és fekete fehér fotót tartalmaz.

A francia nyelvű rövid szövegek és idézetek angol és spanyol fordítása a könyv végén függelékként található. Magyar nyelvű melléklettel (teljes tartalom)!

A könyv a dojo-ban, vagy e-mailben megrendelhető, illetve az alábbi helyeken is megvásárolható:

A könyv eredeti ára: 34 Euro ~ 9.500 Ft

Új ár : 5000 Ft

>>>video letöltés a honlapról (wmw)

 

>> Beszélgetés Jaff Rajival a könyv kapcsán

 

Az alábbiakban a könyv bevezetőjét olvashatjátok, illetve néhány mintaoldalt láthattok.

KAN GEIKO: téli edzés

Minden évben megtartom  azt az ősi harci hagyományt, amelyet kangeiko-nak, vagyis téli edzésnek neveznek. Ez az alkalom lehetőséget ad iskolánk tanítványai és az Ecole de BUDO-RAJI nemzetközi testvériség tagjai számára, hogy egy teljes héten keresztül intenzíven együtt gyakoroljanak, kora hajnaltól.

Nekem ez az intenzív hét az általam gyakorolt és oktatott három harcművészeti ág, az AIKIDO, a JODO, és az IAIDO összekapcsolásáról szól, közös eredetük, az ősi japán kard, vagyis a KATANA segítségével.

A karddal való gyakorlás célja a hétköznapi életünk megváltoztatása. A kard, a szamuráj lételeme. Mivel a kard nagy mértékben befolyásolta az évszázadokat, a történelem folyamán megteremtette azt a termőföldet, amelyben ez a három harcművészeti ág, a többi Budôval együtt megszületett. Napjainkban a világ minden táján az emberiség jobbításának céljával oktatják ezeket a harcművészeti ágakat.

Önmagunk tanulmányozásán keresztül lehetőséget kapunk viselkedésünk megváltoztatására. Önkéntes börtön által élő testtel szabadulhatunk. A BUDO lehetőséget nyújt az emberi kapcsolatok újrateremtésére a mindennapi életben. A párbaj életet ad.

De hogyan lehet újraalakítani a mély rétegekből származó energiákat ? Ez a 2007-es KAN GEIKO vezérfonala, a MITORI GEIKO, az intenzív teljes lényünkkel történő megfigyelés. A KAN GEIKO egyben egy pont térben és időben is, ahol lehetővé válik az akarat fejlesztése, ahol valóra válhatnak egyéni célok, és különleges pillanatok élhetők át.

Kevés dologvan, ami bebörtönöz; a megszokások erején az önmagunkon végzett munkán keresztül kerekedhetünk fölűl. “Mi vagyok én e nélkül... és ezzel?“

Nincs abszolút. Ahány ember, annyi stílus, ami fölött nem ítélkezhetünk. De figyelembe vehetünk, vagy egyszerűen csak megfigyelhetünk: MITORI GEIKO, íme a szabadság.

JAFF RAJI

Ez a könyv a HANATSU és Jaff Raji közös munkájának gyümölcseként a szemünket hívja útra. A képekhez Jaff-től származó, a Kan Geiko során elhangzott idézetek társulnak. Egy mozdulatsornak nincs szüksége szóbeli magyarázatra. A szemben álló testek dialógusában a halálon felülemelkedve gazdagodik az élet, önzetlenül, bizalommal telve.

A 2007-es Kan Geiko pedagógia célkitűzése, a láthatatlan láthatóvá tétele állandóvá téve a MITORI GEIKOt : a test memóriájához fordulást, a látásra hagyatkozva tanulást.

Az esemény lezárásaként, a HANATSU társaság “ACCORD PORTES” címmel előadott egy koreográfiát a résztvevő tanítványoknak. Ez az előadás egy más szemszögből adott lehetőséget a megfigyelés és memória csiszolására.

YON - LISA B - MAKO

Betekintésért kattints a képre:

A képek jobb alsó sarkára kattintva lapozhatsz!

Tenjinchi Dojo
Tenjinchi
EBR International
Aikido
Jodo
Iaido
Judo Newaza
Gyerekcsoport
Órarend
Tanárok
Hírek / Események
Fotók / Videók
Olvasnivaló
Linkek

levelezés

english version